Thursday, April 21, 2011

BAPA pengemis & 3 ANAK di UNIVERSITI !

assalamualaikum !
heyy hooo readers :) 
ade mood 'HAPPY' since semalam , hee ~ 
so kali ini entry , enjoyy :) 
balekk pade 'tajuk' , mcm bukan cite enjoyy kan , 
tp ni nak share je .. aku senyum , bile bace bnde nie . korg tak tahu lah kan ..
KISAHHHNYEEE :)

perbualan antare seorg lelaki dan pengemis .

BOY : sudah lame mengemis pakcik ?
P'NGEMIS : ya, lama , lebih kurang 18 thun lalu nak .. 
BOY : wah ! sudah lama juga ya pkcik ,, sehari biasanye dpt berapa ? 
P'NGEMIS : klo org kasihan , adlah rezeki pkcik , 8.00pg - 8.00mlm , dpt lah RM30 sehari .. 
BOY : byk juga ya pkcik !
P'NGEMIS : boleh lah nak , untuk keluarga .. anak2 nk kene bg mkn juga .
BOY : ohh ! pkcik ade keluarga , di mne mereka skrg ? 
P'NGEMIS : isteri pkcik dh lame meninggal , anak pkcik pula semuanye ada 3 org , tiga-tiga lelaki , yang pertama dekat UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA , yang kedua dekat UNIVERSITI MALAYA,  yang ketiga dekat UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA .
BOY : wahhh ! hebat2 keluarga pkcik nie , boleh thn juga mereka yea , wlopon pkcik org susah anak2 sume bjaye :)
P'NGEMIS : (tersenyum) biaselah nak , mereka sndri yg usaha , pkcik aja sikit2 jea .. mereka pndai sndri nak hidup nak oii , klo mls susahlah hidup .. 
BOY : so anak pkcik semua masih belaja lah yea ? 
P'NGEMIS : takkkk arrrr .........tiga2 anak pkcikk tuuu.. arrrr ...
semuanye mengemis mcm pkcik , 
die org kate duduk mngemis kat UNIVERSITI tu byk sikit INCOMENYE ..
pasal budak2 U nie , dpt biasiswa , dpt PTPTN . budak U ni pemurah nak oii  , 
lagi2  dekat2 nak exam , selalu b'sedekah kat anak pkcik , 
setakat dua tiga ratus sehari tuh biase lahh :) 




TAMATT :) 
p/s : hehe , tk boleh blaa jea , 
thanks for reading :) 
daa~

4 comments:

  1. hahhahaha... sib baik tak mengemis kat UTM... kalo tak lama cacing join... hehehheh

    ReplyDelete